27 април, 2024

По-рано тази година Google обяви, че разработчиците вече ще трябва да отговарят на нови изисквания за проверка, преди да публикуват своите приложения. Като отчита факта, че различните по големина екипи ще се нуждаят от различно време, за да въведат промените, Google вече позволява на разработчиците сами да изберат крайния срок за изпълнение на изискванията.

Според Google крайните срокове ще бъдат на разположение по реда на постъпването им, което означава, че разработчиците трябва да подадат заявление възможно най-скоро, за да получат желаната от тях дата. Разработчиците, които не изберат краен срок преди 29 февруари 2024 г., ще получат такъв автоматично.

Следващата промяна е, че новите лични акаунти за разработчици ще трябва да бъдат тествани от 20 души в продължение на минимум две седмици, преди да бъдат публикувани. Според Google приложенията, които използват инструментите за тестване на Google Play, имат “средно 3 пъти повече инсталации на приложения и ангажираност на потребителите в сравнение с тези, които не ги използват”.

“Всички тези промени имат за цел да помогнат на хората да се свържат с безопасни, висококачествени, полезни и подходящи преживявания, които ще харесат, където и да се намират и независимо от устройството, което използват”, пише Коби Глук, директор на отдела за управление на продукти в Google Play, написа в публикация в блога си.

Кои са останалите актуализации прочетете на DevStyleR.ioGoogle Play with Updates that Prioritize High Quality Apps

Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR