27 април, 2024

Пакост или Лакомство: Хелоуинският дух завладя и технологичния бранш у нас

През последните дни темата Хелоуин превзе Интернет пространството и празникът се превърна в истинска сензация у нас, заради разнопосочните мнения по темата и вечното противопоставяне с българските празници и традиции.

Хелоуин носи със себе си богата история, която води началото си от древния келтски фестивал Самхейн. По това време хората палят огньове и обличат костюми, за да се предпазят от зли духове.

Кратка история за Хелоуин
През VIII в. папа Григорий III определя 1 ноември за ден за почитане на всички светии – празник, известен като Деня на Вси светии. С течение на времето този християнски празник включва някои от традициите на Самхейн, което води до появата на вечерта преди него, известна като All Hallows Eve, която по-късно се превръща в Хелоуин, познат на всички ни днес.

Хелоуин се е превърнал в ден, изпълнен с различни дейности, включително популярната традиция за обикаляне с трикове, фенери, празничните събирания и най-интересната част – изработката на различни костюми. Хелоуин е и време за похапване на вкусни лакомства. Празникът съчетава страховито забавление с много усмивки, пакости и лакомства.

Украсите за Halloween от ИТ Компаниите
Технологичният бранш у нас отбеляза Хелоуин подобаващо, а украсите, които ИТ компаниите подготвиха за празника са повече от впечатляващи. Разбира се, не пропуснаха възможността да споделят снимки на страховитите декорации в социалните мрежи, а ние няма как пропуснем да ги споделим с вас, както и да ги поздравим за страхотната идея и старание.

Halloween атмосфера превзе офиса на Scalefocus с интересната и тематична украса, която подготвиха за празника. Плюшени тикви, черни котки, призраци, спускащи се от тавана и черепи бяха само част от страховитите декорации, които компанията създаде за денят на Вси Светии.

 

Хелоуински дух властваше и в Schwarz IT Bulgaria с много “зловещи” балони и тематичен кетъринг, а служителите на компанията бяха облечени в интересни костюми, различни от традиционното офис облекло, което в денят на Хелоуин отстъпи място пред празничния аутфит.

 

В духа на Хелоуин се впуснаха и от Anakatech, а украсата им ни отведе в друг призрачен свят, изпълнен с приключения, страховити емоции, много тикви и забавление.

 

Хелоуинска атмосфера властваше и в офиса на Bosch Digital Bulgaria, които се бяха подготвили за празника с много тикви, тематични свещи и страховити паяци, които са перфектния завършек на една хелоуинска украса.

 

С тематичен кетъринг, креативни костюми и много усмивки екипът на Mobisystems Careers отбеляза Хелоуин.


*Това са само една малка част от украсите, които ИТ компаниите у нас създадоха за Хелоуин.

Екипът на DevStyleR поздравява технологичния бранш у нас за страхотните и креативни украси, с които ни пренесоха в един празничен, зловещ и вълнуващ свят – този на Хелоуин.

Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR