1 май, 2024

Президентът на САЩ Джо Байдън представи изпълнителна заповед, насочена към управлението на рисковете, свързани с изкуствения интелект.

Според Белия дом тази ПН “установява нови стандарти за безопасност и сигурност на ИИ, защитава неприкосновеността на личния живот на американците, насърчава справедливостта и гражданските права, застава в защита на потребителите и служителите, насърчава иновациите и конкуренцията, утвърждава американското лидерство по света и др.”

“Твърдо вярваме в необходимостта от защита на изкуствения интелект в съответствие с огромната стойност, която той може да донесе. За да създадат и доставят ИИ, който е сигурен и надежден, организациите трябва стриктно да тестват (“red team”) своя ИИ и да разбират общия състав на елементите, използвани за създаването на този ИИ”, коментира Иън Суонсън, главен изпълнителен директор на Protect AI и бивш ръководител на отдела за изкуствен интелект в Amazon.

В подкрепа на служителите администрацията на Байдън има за цел да създаде най-добри практики, които да се отнасят до преместването на работни места, трудовите стандарти, събирането на данни и равенството, здравето и безопасността на работното място. Тя ще изготви доклад за потенциалните въздействия върху пазара на труда, за да може да предприеме действия.

Не пропускайте подробности на DevStyleR.ioJoe Biden’s Administration with Artificial Intelligence Technology Order

Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR