27 април, 2024

Не е изненада, че технологичната индустрия e доходоносна област. По последни данни на Бюрото за трудова статистика в САЩ средната годишна заплата за професии в технологичния бранш през 2021 г. възлиза на 97 430 щатски долара. Освен това талантите с повече години опит на тези длъжности могат да достигнат заплати над 100 000 щатски долара.

Според прогнози на Бюрото за трудова статистика се очаква 15% ръст на работните места в сектора на информационните технологии до 2031 г. Тези статистически данни подчертават нарастващата привлекателност на тази област, тъй като все повече хора избират да започнат кариера в областта на технологиите.

Примамлив аспект на технологичните работни места е тяхната географска обширност. Възможности за професионално развитие има както в големи корпорации, така и в малки предприятия. Тази достъпност гарантира, че привлекателността на професиите в областта на технологиите не се ограничава само до определени региони, а се разпростира по цял свят.

Кои са 10-те най-високоплатени професии в технологиите може да разберете на DevStyleR.ioThe 10 Highest-Paid Jobs in Technology

Гледайте пилотния епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR