28 април, 2024

Intel е на път да предефинира компютърния пейзаж с обявяването на своята програма за ускоряване на работата на компютрите с изкуствен интелект. Иновацията има за цел да внедри възможностите на ИИ в над 100 милиона персонални компютъра до 2025 г., задвижвана от дългоочакваните процесори Intel Core Ultra, които ще бъдат пуснати на пазара на 14 декември.

“Intel винаги е вярвала в трансформиращата сила на софтуера в сферата на персоналните компютри с изкуствен интелект. Ангажирани сме да катализираме иновациите и да дефинираме следващата глава от преживяванията на персоналните компютри”, коментира Мишел Джонстън Холтхаус, EVP и GM на Client Computing Group на Intel.

Какво включва програмата за ускоряване на AI PC?
Сътрудничеството на Intel с над 100 доставчици на услуги – включително Adobe, Zoom, Wondershare Filmora и XSplit – ще доведе до 300 функции, ускорени от AI. Тези подобрения обещават да направят революция в сектори, вариращи от игри и създаване на съдържание до сигурност и видео сътрудничество.

Програмата е представена на “Иновации 2023” и предлага мост между независимите доставчици на хардуер и софтуер, като им предоставя богат набор от ресурси на Intel. Изобилието от ресурси включва вериги от инструменти за изкуствен интелект, експертни познания в областта на съвместното проектиране, хардуер, активи за проектиране и възможности за съвместен маркетинг.

Крайната цел?
Оптимизиране на приложенията за ИИ и машинно обучение (ML), стимулиране на иновативни случаи на употреба и свързване на индустрията за персонални компютри с нововъзникващите решения за ИИ.

Не пропускайте подробности около новината на DevStyleR.ioIntel Will Revolutionize the PC Experience with Artificial Intelligence

Гледайте пилотния епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR