27 април, 2024

Gartner обяви своя списък с 10 водещи стратегически технологични тенденции, които организациите трябва да проучат през 2024 г. Анализаторите представиха своите заключения по време на Gartner IT Symposium/Xpo.

“Технологичните прекъсвания и социално-икономическата несигурност изискват готовност за смели действия и стратегическо повишаване на устойчивостта в сравнение с ad hoc реакциите. ИТ лидерите са в уникална позиция да определят стратегически пътна карта, в която инвестициите в технологии да подпомогнат поддържането на успеха на техния бизнес в условията на тези несигурности и натиск”, каза Барт Вилемсен, вицепрезидент анализатор в Gartner.

Според Крис Хауърд, вицепрезидент анализатор и ръководител на отдел “Изследвания” в Gartner ръководителите трябва да оценят въздействието и ползите от стратегическите технологични тенденции. Крис Хауърд определя това като трудна задача, вземайки се под внимание нарастващото темпо на технологичните иновации.

Кои са 10-те най-големи стратегически тех тенденции за 2024 разберете на DevStyleR.ioGartner Announces Top 10 Strategic Tech Trends for 2024

Гледайте пилотния епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR