29 април, 2024

Едва ли някой, който е запознат по-отблизо с езика за програмиране C++ би отрекъл факта, че той има отлична производителност. C++ компилиран език, а не интерпретиран език за програмиране, което го прави почти толкова бърз, колкото е скоростта на самия компютър. И това е една от основните причини, поради които разработването на игри със C++ почти се е превърнало в стандарт.

Интересуваш се от кариера в технологиите? Запиши се на безплатния курс по C++ с възможност за работа във водещата компания Euro Games Technology.

C++ в Гейминг Света
Видеоигрите понякога могат да съдържат стотици хиляди редове код, които се обработват от енджина на играта, и ако езикът за програмиране, използван за написването на този код, е твърде бавен, това може да повлияе на изживяването в играта. А кой би искал това да се случи?

Благодарение на своята бързина C++ оказа най-голямо влияние върху създаването на енджини за игри. Знаете ли, че Unity, Unreal и Frostbyte са създадени с помощта на програмиране на игри със C++?

C++ позволява процес, наречен “динамично разпределение на паметта”. Това дава на разработчика много по-голям контрол върху това колко памет се използва от неговия код, както и върху системните ресурси. Това е част от нещата, които правят програмирането на игри на C++ толкова удобно.

И това далеч не е всичко. Всеки, който дори и малко се е интересувал от разработката на игри, знае колко голямо е било влиянието на Unreal и Unity върху създателите на игри. Освен това повечето игрови двигатели могат да използват и C++, което прави възможно не само разработването на двигател за видеоигри, но и на игра, която да работи с него.

Повече подробности може да прочетете на DevStyleR.ioC++ in the Gaming World

Междувременно, ако се интересувате от кариера със C++, може да се запишете се на безплатния курс по C++ с възможност за работа във водещата компания Euro Games Technology тук.

При въпроси, може да пишете на [email protected].

Очакваме ви!

Прочетете още:
1. Огромно е желанието на фирмите да помагат
2. Уменията при Маркетинг Мениджърите, които са Еталон за Професионализъм
3. Гледката от офиса във Варна е Невероятна

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR