28 април, 2024

“Огромно е желанието на фирмите да помагат. Естествено, те имат свой бизнес и са доста ангажирани, така че ние, като ръководство, се опитваме да им създадем максимално добри възможности да се включат в нашия обучителен процес”, коментира доц. д-р инж. Мария Маринова, зам. ректор “Учебна дейност”, ТУ-Варна.

Доц. д-р инж. Мария Маринова споделя още, че във ТУ-Варна се прави всичко възможно връзката между бизнеса и университета да е успешна. “Съобразяваме се с техните ангажименти, правим обучението блоково, групово, съответно в определени дни, така че да е възможно най-добре да се осигури връзката студент-представител на ИТ сферата”.

Доц. д-р инж. Мария Маринова допълва още, че кадрите, които осигуряват обучителния процес на ТУ-Варна до голяма степен са възпитаници на университета. Но също така и много представители от бизнеса изявяват желание да преподават. Тя споделя, че професионалистите от бизнеса не само желаят да предадат своите опит и знания, но и искат да подготвят студентите за реалния бизнес.

От своя страна, студентите искат присъствието на бизнес представителите в университета, които изнасят лекции на различна тематика да продължи. “Интересът миналата година беше толкова добър, че почти всяка седмица имахме такива изнесени обучения от страна на фирми, които предлагаха много професионални теми на студентите. Студентите бяха силно заинтересовани. Тяхното желание е това да продължи”.

The B(i)G TECH е уникален проект за България, посветен на ИТ индустрията.

Може да гледате първия епизод от The B(i)G TECH тук.

Абонирайте се за DevStyleR, за да получите достъп до всички специални издания и да бъдете сред първите, които могат да се възползват от професионални обучения, уебинари, отстъпки за събития и други. Абонирай се Безплатно ТУК.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR