28 април, 2024

Една от основните отговорности на ръководителя на екип е да отговаря не само за изпълнението на задачите на своя екип, както и спазването на крайните срокове, но и да се грижи за приятната работна атмосфера без напрежение, неразбирателство и конфликти.

Всеки мениджър иска да бъде добър, но преди да искаме от себе си и от другите каквото и да е, трябва да се запитаме “Какво превръща мениджъра в добър и как може да подобрим собствената си версия на професионалното ни “аз”?”.

Днес, в Интернет пространството има изобилие от онлайн курсове, семинари, уроци, които те учат да бъдеш по-добър в това, което правиш и да бъдеш най-добрият мениджър. Да, списъкът с безкрайни обучения и курсове за саморазвитие е безкрайно дълъг, а дори можете да гледате и най-добрите лекции на TED за лидерството. Но доколко те може наистина да ви мотивират и докоснат? Знаете ли, че можете да научите ценни уроци за това как да бъдете добър мениджър и от филмите?

В тази статия събрахме списък с най-добрите филми, които всички мениджъри е препоръчително да гледат. Филми, които ще им покажат как търпението и постоянството стоят в основата на доброто лидерство.

Steve Jobs
Този филм представя кариерата на Стив Джобс – от представянето на първия Macintosh до революционния iMac. Гледайки този филм, ще разберем как Стив Джобс използва противоречивия си лидерски стил, за да се справи с личните проблеми и предизвикателствата в компанията си.

Защо трябва да го гледам?
Знаете ли, че Стив Джобс е имал някои очевидни слабости – от безкомпромисното му отношение до нетърпеливото му поведение, които не са особено препоръчителни и за пример. Но една от най-отличителните черти на Стив Джобс, на която трябва да обърнем внимание е постоянният стремеж към съвършенство – нещо, към което всеки мениджър трябва да се среми. Стив Джобс е известен още и като човек, който винаги мотивирал колегите си да мечтаят за големи неща. И въпреки че вече не е сред нас, неговият стил на управление и професионализъм ще останат добър пример за успешно лидерство.

Кои са останалите филми може да разберете на DevStyleR.ioDose of Inspiration: Top Movies for Good Managers

Ако познавате лидер, чийто професионализъм заслужава признание, тук може да го номинирате в категорията “ТОП Мениджмънт” в класацията на “Топ Софтуерните компании 2023”.

В класацията може да номинирате ваши колеги и познати също в категориите “Топ Софтуерен Специалист”, и “HR/Marketing/PR”.

Чувствайте се свободни да напишете причината за избора на вашата номинация на [email protected], както и при въпроси и запитвания от Ваша страна.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR