27 април, 2024

Двама сенатори изпратиха писмо до главния изпълнителен директор на TikTok, в което обвиняват компанията, че е направила подвеждащи твърдения пред Конгреса относно начина, по който съхранява и обработва данните на американските потребители, съобщава Business Times. Сенаторите искат от платформата отговори на повече от дузина въпроси до края на тази седмица.

В писмото на Ричард Блументал и Марша Блекбърн се обръща внимание на това как чувствителни данни за американски потребители могат да се съхраняват в Китай и как служителите там могат да имат достъп до тях.

Неотдавнашни доклади на The New York Times и Forbes повдигат въпроси относно изявленията, направени по време на показанията пред Конгреса през март от Шоу Чу, главен изпълнителен директор на TikTok, и по време на изслушване през октомври 2021 г., в което участва Майкъл Бекерман, ръководител на отдела за обществена политика на TikTok за Северна и Южна Америка. TikTok е собственост на китайската компания ByteDance.

Не пропускайте подробности около новината на DevStyleR.ioTikTok Making Misleading Claims to Congress About Data Processing?

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR