19 април, 2024

Taulia е компания, която поставя силен акцент на темата за разнообразието. Започнала е редица инициативи за създаване на среда за отворена дискусия и осъзнатост по отношение на unconscious biases. Основна цел е всеки да се чувства комфортно на работното място. Държи се на честно отношение и признаване на заслугите и работата на всеки, независимо от пола. Развиват вътрешни инициативи като LIFT Women – програма, в която жените могат да работят с ментори или да споделят казуси в тяхното развитие, които ги тревожат. Създадени са дамски общности, в които се обсъждат различни теми – от родителство до съвети за инвестиране и управление на лични финанси. Това твърдят Мария Алексова, директор на Enterprise Automation организацията в Taulia и Яна Първанова, Director of Engineering.

Двете дами разказват пред DevStyleR за своя кариерен път, работата им в Taulia, политиката им на разнообразие, мотивацията и вдъхновението в света на технологиите и за това как са се влюбили в тази сфера.

“Харесвам Тех сектора, заради разнообразието от реални проблеми от различни други области и удоволствието да ги решаваш. Обичам средата и хората в него – заради любопитството, интелекта им и желанието им винаги да се учат и развиват.” – казва Яна Първанова.

“Всекидневните предизвикателства са свързани с оркестрирането на процеси и задачи, зад които стоят реални хора, както от наша страна, така и от страна на клиентите в една динамична и постоянно развиваща се среда.” – споделя Мария Алексова.

Цялото интервю с Мария и Яна, можете да прочетете в специалното издание Жените – Лидери в Тех Индустрията, което вече е налично онлайн за абонати на DevStyler тук. Ако все още нямате абонамент, не пропускайте възможността да станете част от общността на DevStyler – Абонирай се безплатно ТУК.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,