27 април, 2024

Свети Валентин определено е един от най-обсъждани празници. Чакан от много и отричан от още повече, Денят на Любовта днес е изцяло променен, благодарение на дигитализирания свят, който все повече поглъща нашия живот.

За никого не е тайна, че днес за модерно се възприема онлайн запознанството, а физическият контакт и запознаването на евентуална бъдеща половинка на живо е вече меко казано “демоде”. Но дали всички са съгласни с това и как технологиите се отразяват на любовния живот на мен, теб и всички нас, ще разберем в следващите няколко реда. Останете с нас.

Кейти Кодуто – Дамата, Която Знае Всичко за Онлайн Любовта
The Brink ни представя Кейти Кодуто – доцент по медийни науки в Колежа по комуникации на Бостънския университет. Тя изучава как хората използват медиите, за да се свързват помежду си и да осмислят света около себе си. А напоследък нейният фокус е обърнат към темата табу – приложенията за запознанства.

“Любопитно ми е как хората използват приложенията за запознанства и какви са очакванията им, когато ги използват – какво се опитват да получат от тези връзки?”

Споделя Кейти пред The Brink.

The Brink// Katy Coduto, a BU College of Communication assistant professor of media science

Знаете ли, че?
Доцентът по медийни науки наскоро помогна за изготвянето на национално проучване, за влиянието на приложенията в любовните отношения между хората. Последното проучване на медиите и технологиите, проведено от Ipsos, показва, че макар повечето хора да не се доверяват на всичко, което виждат в приложенията за запознанства (60 % от анкетираните са съгласни, че повечето хора лъжат в приложенията за запознанства), значителна част от населението все още вярва в тяхната сила за намиране на партньори: 41 % са съгласни, че хората могат да намерят сродните си души в приложенията за запознанства.

Какво споделя още Кейти за онлайн запознанствата и как биват възприемани от обществото можете да прочетете на международното издание DevStyleR.IO Dating Apps: The Perfect Place to Look for Love?

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR