25 април, 2024

Peacock вече е прекратил безплатното ниво на своята самостоятелна услуга.

Абонатите на Comcast са на път да изгубят една голяма привилегия: безплатен достъп до стрийминг на Peacock. Откакто стартира през април 2020 г., поддържаната от реклами версия на Peacock Premium се предоставяше безплатно на клиентите на Xfinity TV и широколентов достъп.

От 3 април тя вече няма да се предлага на нови абонати, а от 26 юни няма да я получават и съществуващите клиенти, потвърди NBCUniversal пред Variety. Това написа по темата Engadget.

Новината беше отбелязана за първи път в Reddit чрез скрийншоти, в които са публикувани повече подробности.

“На клиентите ще бъдат представени подробности за офертата с отстъпка в рамките на приложението Peacock. Останете на линия за подробности за офертите и повече информация.”

,гласи вътрешно съобщение.

NBCU също така е изпратила съобщения до клиентите, че ще могат да закупят Peacock Premium на намалена цена, която все още не е определена.

Планът на компанията винаги е бил постепенно да премахне безплатния достъп до Peacock за потребителите на Comcast, заяви говорител пред Variety.

Към следващата година компанията има за цел да достигне 100 000 часа програми, разпределени между оригинални сериали, лицензирани телевизии, филми, спортни предавания на живо и др. Най-известният оригинален хит в момента е “Лице на покер” на Риан Джонсън, а освен това излъчва и популярни класически телевизионни програми като “Офисът”.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR