19 април, 2024

Екипът на „Сирма“ засади първата си букова гора. Повече от 50 служители загърбиха семейните ангажименти и се отправиха в периферията на столицата, за да засадят 500 букови дръвчета.

Те бяха подарени от най-новия член в семейството на „Сирма Груп Холдинг“ – „Сирма Иншуртех“ – по случай 30-годишния юбилей на софтуерната група.

Теренът беше специално подбран от служители на районното горско стопанство, а екипите на Сирма бяха обучени как правилно да засадят дръвчетата. За по-малко от 2 часа служителите, разпределени в 10 отбора от по 5 участници, засадиха всички дръвчета, а мястото беше старателно почистено от отпадъци след това.

Събитието, освен социално отговорен характер, имаше и състезателен елемент. Отборът, който пръв засади определен брой дръвчета, бе награден с парична награда в размер на 1000 лв.

Победителите от своя страна, взеха единодушното решение, че всеки от участниците е победител и наградата беше дарена за коледната кауза на Сирма Груп в подкрепа на децата без родителски грижи от с. Лесичево.

Инициативата е също част от ESG стратегията на компанията, базирана на три основни фактора за измерване на устойчивостта на инвестициите – екологичен, социален и корпоративно отговорен.

Този подход произтича от концепцията за Triple Bottom Line, известна още като „хора, планета, печалби“ (PPP – People, Planet, Profit), въведена през 90-те години на XX век, за да насочи вниманието на компаниите не само към печалбите, но и към всяко едно P в уравнението, което в крайна сметка води до устойчивостта на всяко търговско предприятие.

 

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR