20 април, 2024

Очаква се главната информационна система на летище София да бъде изцяло обновена през следващите месеци.

Световните и български IT компании могат да заявят интерес в периода от 18 ноември до 2 декември, както и да подадат своите оферти до 23 декември, съобщават от столичната аерогара.

AOMS – системата за управление на летищните операции е гръбнакът на дигиталните процеси на летището. Тя обхваща различни дейности от регистрация за полет, управление на полетните изходи, салоните за гости, самолетните стоянки, полетната информация, както и много други операции на територията на аеропорта, свързани с обслужване на пътници, самолети и багаж.

Целта на новата система е по-ефективно управление на ресурсите. Освен това иновацията ще замести повечето остарели процеси, които в момента се изпълняват ръчно. 

AOMS е поредната мащабна ИТ система, за която летището обявява международен търг като част от плана си за дигитална трансформация на стойност над 10 млн. лв.

Част от 5 -звездната стратегия на летището, която има за цел да подобри удобството при пътуване са дигитализацията на процесите, внедряването на нови системи, нов сайт, както и създаването на мобилно приложение. Компилацията от всички тези елементи би допринесла по-добра ефективност и по-добро пътническо преживяване.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR