25 април, 2024

DXC Technology стартира нова инициатива за подкрепа на невроразнообразието в България. Програмата DXC Dandelion помага на хора, диагностицирани с аутизъм, хиперкинетично разстройство с нарушение на вниманието (ХРНВ), дислексия и други неврологични състояния, да изградят своята кариера в сферата на информационните технологии.

България, заедно с Полша, Великобритания и Филипините, се присъединява към проекта, който DXC успешно реализира в Австралия и Нова Зеландия. Процесът по набиране на персонал в момента е в ход.

“DXC винаги е имала намерение да разшири въздействието на програмата Dandelion, като даде възможност на талантите в Европа да се възползват от постигнатото в Австралия. Решихме да добавим България към портфолиото, тъй като винаги подкрепяме общностите, в които развиваме бизнес, а и защото виждаме положителното въздействие на разнообразието на работното място”, добавя Мартин Благоев, мениджър на програмата DXC Dandelion в региона на централна и източна Европа.

Програмата DXC Dandelion осигурява среда, която подкрепя талантите и уменията на невроразнообразни индивиди – тези с аутизъм, ХРНВ или дислексия – и им помага да изградят ценни умения, за да развиват кариера в областта на информационните технологии. Стартира през 2014 г. в Австралия с акцент върху създаването на възможности за заетост и кариерно развитие.

Майкъл Фийлдхаус, който отговаря за програмата DXC Dandelion, подчертава, че “невронетипичните индивиди често имат изключителната способност да мислят визуално и с грижа към детайлите. Това са ценни умения, особено в ИТ области като киберсигурност и анализ на данни. Чрез създаването на справедлива и положителна работна среда и посредством осигуряване на правилната рамка за подкрепа, ние даваме на участниците в DXC Dandelion най-добрия шанс да успеят.”

DXC прави програмата достъпна за лица с различни умения, които имат мотивация да работят в областта на технологиите, тъй като не поставя изискване за предишен професионален опит. В допълнение към предлагането на работа, посредством партньора си Untapped Services, DXC предоставя на участниците техническо и професионално обучение, както и професионална подкрепа от специализирани консултанти.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR