26 април, 2024

Rome е амбициозен проект, който има за цел да обедини десетките инструменти за фронт енд езици в един лесен за използване инструмент, създаден от нулата. Rome v10, първото стабилно издание от началото на преработката, направена от Rust.

Това издание включвa бързи linter и форматиращо устройство; те изискват минимална конфигурация, идват с красиви и описателни диагностики и имат вградена поддръжка за JavaScript и TypeScript.

Форматиращият модул на Rome е вдъхновен от Prettier, което позволява на повечето потребители да мигрират с минимални или нулеви промени. Нашият linter се основава на препоръчителен набор от правила, следвайки стандартите на общността, и се стреми да бъде действен и информативен, когато открие проблем.

Rome е monolithic runtime-agnostic, многоезична верига от инструменти. Той е форматиращ, linter, а в бъдеще и компилиращ, пакетиращ, тестващ и още много други функции без зависимости. Неговата monolithic архитектура разкрива ново преживяване за разработчиците, което е трудно да се постигне с много инструменти за разработка.

За повече информация по темата можете да откриете в материала на DevStyleR.IO – Rome V10, dubbed the first stable version of the platform, is now on the market

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR