27 април, 2024

Българската компания AMPECO бе отличена от Frost & Sullivan с глобалната награда за продуктово лидерство в софтуера за зарядни станции на електромобили.

Базирана в Санта Клара, Калифорния, Frost & Sullivan вече две десетилетия насърчава постиженията на бързоразвиващи се организации, които са пример в своята индустрия. Отличията са независими и подкрепени от проучвания и определят истинските пазарни лидери и новатори.

Постигането на въглеродна неутралност до 2050 г. е една от най-спешните мисии в световен мащаб. Електрическите превозни средства и зарядната инфраструктура са важна част от решението в посока декарбонизиране на транспорта. Пазарът за зареждане на електромобили бележи бърз растеж, а едно от основните предизвикателства е липсата на достъп до инфраструктура.

AMPECO обаче помага, като предоставя комплексно и готово за пазара решение. Софтуерната платформа на българската компания подпомага организациите при разработването и стартирането на техните дейности по зареждане на електромобили.

“В една софтуерна платформа AMPECO предоставя на партньорите си иновативни функции за зареждане на обществени места, в близост до дома, както и за зареждане на автопаркове от електромобили. За компаниите със сложни бизнес модели или тези, които искат да изградят персонализирано потребителско изживяване около конкретен модел на зареждане, AMPECO предоставя цялостно API решение”

, казва Робърт Камм, старши консултант във Frost & Sullivan.

AMPECO е със седалище в София и предлага услугите си в цял свят. Компанията има клиенти на повече от 45 пазара, които общо оперират над 51 000 точки за зареждане. В момента AMPECO разширява присъствието си в Северна Америка, Азия и Тихоокеанския регион и планира да открие офиси за продажби и поддръжка в САЩ.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR