25 април, 2024

Екипът на Google подарява незабравими емоции и приключения с играта Great Ghoul Duel за поредна година. Играта се завръща по-страшна от всякога. Според нейния сюжет група призраци се присъединяват за своя собствена версия на пакост или лакомство в мултиплейър интерактивна игра Halloween Doodle.

Когато хората отворят Google.com, екипът на Doodle на технологичната компания разполага с няколко секунди, за да накара посетителя да се ангажира с техните игри, илюстрации или исторически факти. Този Хелоуин Google кани хората да играят онлайн мултиплейър игра, подобна на аркадната и класическата игра „Snake“.

Подобно на „Snake“, новият Google Doodle позволява на играчите да се движат по карта, натрупвайки пиксели, които следват техния герой и стават по-дълги. За да се присъедини, всеки може да щракне върху Doodle, за да формира два отбора от по четирима играчи с други непознати в интернет и да се опита да събере възможно най-много “spirit flames” , като използва мишката, за да движи малкия призрак наоколо. Като обрат, отборите могат да крадат пламъци един от друг. След двуминутно времево ограничение отборът с най-много пламъци печели.

Създаването на Google Doodle за Хелоуин за интернет създаде предизвикателства освен проблеми със сървъра: Децата също използват Google, така че Doodle не може да бъде твърде призрачна или плашеща игра.

Въпреки приликите с по-стари аркадни игри като „Snake“ и „Pac-Man“, служителите на Google Doodle споделят, че са вдъхновени от популярни, по-сложни мултиплейър игри като „Splatoon“ на Nintendo, онлайн играта на бойна арена „League of Legends“ и независима приключенска игра „Journey“.

 

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR