25 април, 2024

Неотдавна Microsoft обяви серия от актуализации за Azure Space – тяхното предложение, съчетаващо облак и пространство. Сега компанията въвежда Azure Orbital в режим на обща наличност (GA), предлага нова услуга с Azure Orbital Cloud Access в предварителен преглед и напредва в цифровата трансформация на сателитните комуникационни мрежи.

Колективното въздействие на тези съобщения насочва към два ключови резултата. Първото е за Microsoft, посветен на демократизирането възможностите на пространството чрез отключване на свързаността и данните с Microsoft Cloud.
Второто е за компанията, която може да подпомогне цифровата трансформация за клиенти и партньори в космическата индустрия, като използва гъвкавата, мащабируема изчислителна мощ в Azure.

Azure Orbital Cloud Access осигурява свързаност от облака навсякъде, където предприятията и организациите от публичния сектор имат най-голяма нужда от нея. В цялата космическа екосистема наблюдаваме разпространение на спътникови комуникационни мрежи с ниска латентност.

Това масивно ново разширяване на свързаността в оптични, клетъчни и сателитни мрежи изисква нов подход, който интелигентно да приоритизира трафика в тези опции и да свързва устойчивата свързаност в безпроблемно облачно преживяване.

Тагове: , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR