28 април, 2024

TELUS Дни на подкрепа инвестира над 100 000 лв. в полза на каузата за опазване на пчелите в България. Отбелязвайки десетото си юбилейно издание, кампанията на TELUS International Bulgaria се превърна в най-голямата доброволческа инициатива на компанията.

TELUS International Bulgaria е най-големият работодател в Customer Experience индустрията в страната с над 4000 служители. Проектиране, изграждане и доставяне на дигитални услуги, AI решения и клиентско обслужване са част от нещата, които компанията се занимава.

През целия ден – 29.09.2022г., 500 доброволци собственоръчно ще изработят 60 кошера, 1200 кошерни рамки и информационни материали в помощ на 50 стартиращи пчелари от цялата страна. TELUS International Bulgaria ще дари и 10 електрически центрофуги за мед, които ще улеснят значително и ще увеличат до пет пъти ефективността от работата на пчеларите.

“Радостни сме, че тази година имахме възможност да се съберем заедно на живо за
юбилейното десето издание на TELUS Дни на подкрепа. Насочихме усилията си към
кауза, която заслужава гласност и съпричастност. Заедно с нашите доброволци
допринесохме за опазване на биоразнообразието и равновесието в българската природа. Опазването на околната среда е един от трите основни приоритета за
компанията ни, заедно с каузите свързани с образование и здравеопазване.”

,сподели Кристина Иванова, директор за България и вицепрезидент „Операции“ на TELUS International за Европа.

Построените кошери ще се превърнат в дом за около 4 млн. пчели, които опрашват над 50 милиарда растения годишно и ще допринесат за производството на около 2 500 кг био мед.

От началото на TELUS Дни на подкрепа, компанията, следвайки мотото “Даваме там,
където живеем”, над 7 хиляди служители доброволци са дарили повече от 40 000 часа доброволчески труд, като социалната инвестиция на компанията възлиза на над 1 милион лева.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR