25 април, 2024

200 хиляди почитатели на видеоигрите гледаха на живо и се потопиха във вселената на Esports с любимите си стриймъри от родната сцена.
Събитието беше проведено на 18 септември и беше второто тематично издание на Маратона за тази година. То бе посветено на главоломно разрастващите се електронни спортове и се организира от компанията TDB Play в партньорство с множество български компании.

Програмата на гейминг фестивала беше изпълнена с ожесточени битки и много адреналин. По време на събитието се проведоха 13 турнира по 11 игри, излъчвани в каналите на 16 гейминг стриймъри. В тях се записаха над 2 200 души. Регистриралите се участници можеха да играят в екип или да се изправят в епичен сблъсък с едни от най-популярните геймъри от българската стрийминг сцена, като за победителите бяха предвидени големи тематични награди.

Шестото издание кулминира с първото по рода си „Стриймърско меле“, което изправи 17 от участващите стриймъри през различни предизвикателства във Fall Guys: Ultimate Knockout, CounterStrike: Global Offensive, Rocket League и MultiVersus, докато не остане само един. Победител в оспорвана битка стана GNRAK, който надделя над опонента си ShadowFoxBG в последната игра – MultiVersus, спечелвайки си шампионска слава и гейминг оборудване от Logitech G.

Следващото издание на Българският Гейминг Маратон ще се проведе на 18 декември и ще бъде в подкрепа на благотворителното движение #гудгейм, което си поставя за цел да създава възможности за по-добро образование чрез генериране на дарителски средства от видеоигри. Неговата дейност бе подкрепена и през 2021 година, по време на четвъртия Гейминг Маратон.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR