20 април, 2024

Viber и Prepodavame.bg създадоха чатбот, който комбинира най-добрите практики от обучението офлайн и онлайн по един ефикасен, сигурен и достъпен начин, с цел да подобри общуването между учители, ученици и родители.

„Viber се превърна в един от ключовите инструменти за комуникация, отнасяща се до учебните процеси в България и региона. Ние искаме да помогнем на хилядите учители, ученици и родители да се адаптират плавно и приятно към смесените видове учебни процеси, за да могат да постигнат максимална продуктивност в нашата обща мисия – качественото образование. Този курс е една от многото стъпки, които Viber предприема за да помогне на общността”,

сподели Атанас Райков, старши директор развитие, топ пазари в Rakuten Viber.

Като част от кампанията за връщане в училище, Viber създаде и специален филтър, изцяло посветен на мисията да вдъхнови малките (и защо не – вече порасналите) да тестват своя правопис с помощта на AR (добавена реалност). За потребителите, които искат да направят ​чата си по-пикантен, Viber предлага два пакета от стикери на тема „учение”, специално предназначени да бъдат споделяни между съученици и родители.

Въпреки че световните епидемични мерки са вече зад гърба ни, онлайн обучението прокара път за развитие на технологични възможности и нови практики в образователната система, които се очертава да играят ключова роля в новата хибридна реалност.
В днешно време все повече учители планират учебния процес, създавайки дигитално съдържание и използвайки иновативни методи на преподаване.

Ефективната комуникация в дигитална обстановка е едно много комплексно и предизвикателно начинание, в което учителите играят главна роля за гладкото протичане на този процес. Според проучване, проследяващо последиците от дигиталното обучението по време на учебната 2020/2021 г., има впечатляваща активност от страна на учителите в дейности, свързани с участието им в структуриран обучителен процес онлайн, в сравнение с предишни учебни години.

Чатботът, в комбинация с безплатните материали, предоставени от Viber и Prepodavame.bg, е създаден изцяло в помощ на учители, родители и ученици, за да може всеки от тях ​ да вземе максимума от хибридното обучение. Чатботът показва на учителите и родителите методи, с които те могат да вдъхновят учениците да четат и да се развиват, да поставят цели на учениците, ​ да им дават обратна връзка, както и ясни инструкции и добре структурирани учебни материали за редовните активности в класната стая. Разработката цели също да подкрепи родителите с информация и съвети за начините, по които те могат да помогнат на децата си при писането на домашни задания и справянето им с различни задачи и отговорности.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR