6 октомври, 2022

Experian Bulgaria дава начало на Machine Learning Talks – уебинари за машинно обучение и наука за данните. Онлайн събитията ще са напълно безплатни и ще се провеждат два пъти в месеца на английски език. 

Лектори на уебинарите ще бъдат експерти на Experian България в областта на machine learning и data science. Първите две издания предстоят на 30 август и 13 септември от 17:00 до 18:00 часа, като на 30 август уебинарът ще е на тема Natural language Processing: Tokenization, а на 13 септември темата ще е Madel Bias Measurement on Ascent Intelligence Services.

Поредицата Machine Learning Talks е насочена както към хора, които се занимават професионално с машинно обучение, така и към любители със силен интерес към темата. С инициативата се цели създаването на  форум за обмяна на добри практики и нови идеи в машинното обучение и анализа на данни, както и да се споделят знания и постижения в областта. 

Компанията е лидер в предоставянето на информация и аналитични услуги с офиси в 43 държави в света. Над 20% от аналитичния й капацитет се намира в аналитичния екип на Experian в София. Той се състои от над 120 консултанти, инженери и специалисти в моделирането и анализа на данни. Те създават решения и продукти чрез Business Intelligence, Machine Learning и Artificial Intelligence, които намират реализация в най-големите региони в света.

Целта на проекта е компанията да споделя свои добри практики и знания и да насърчава интереса на млади таланти и професионалисти към информационните технологии. Компанията има дългогодишни партньорства с редица училища и университети, като предоставя менторство, обучения и програми на студенти с желание за развитие в сферата на IT, финанси и анализ и обработка на данни.

Тагове: , ,