19 април, 2024

12 учители – дигитални новатори в образованието ще бъдат отличени в конкурса на  БАИТ за 2022 г. и ще получат своите грамоти на официална церемония.

На заседание на журито, което включва членовете на Управителния и Контролния съвети на БАИТ, бяха определени преподавателите, които се класират от първо до трето място в 4-те категории на конкурса „Дигитални новатори в образованието“.

Имената на отличените ще бъдат оповестени на официална церемония в ТехноМеджикЛенд на 29.06.2022 г. от 13.00 ч.

Общият брой кандидатури, които бяха подадени тази година, е 91. Отново най-много учители кандидатстваха в категорията Интерактивност при преподаването – 38. За категориите Технологични иновации – 23 преподаватели, Практическа насоченост на преподаването по информационни технологии – 9, Мултиплициране на иновативните учебни решения – 21.

По традиция се запазва тенденцията от предишните две издания на конкурса общо кандидатурите на учители от страната да са повече от тези от София.

Най-много заявки има от София, Бургас, Пловдив, Русе и Варна. Кандидатури постъпиха и от Видин, Димитровград, Добрич, Нова Загора, Перник. Заявки има също от Пазарджик, Плевен, Радомир, Разград, Шумен и Стара Загора.

Активност в различните категории отбелязват и учители от по-малките населени места като  Кнежа, Севлиево, Сопот, Раковски, както и от няколко села: с. Крепост, Димитровград; с. Желю Войвода, Сливен; с. Драгиново, Велинград.

Учителите, спечелили първо място във всяка от четирите категории, ще получат ваучер за безплатно посещение на ТехноМеджикЛенд с учениците им.

Кампанията и церемонията по награждаването се провеждат под патронажа на Министъра на образованието и науката.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Shop manager