19 април, 2024

Коника Минолта България посрещна първите посетители в единствения по рода си демонстрационен център за умни IоТ видеосистеми в България. В осемте технологични къта бяха представени видеорешения от ново поколение, благодарение на технологиите на Mobotix, Luxriot, Catexis, SAFR, Vaxtor и др.

По своята същност демонстрационният център представлява физическо пространство, в което в реално време могат да се проследят едни от най-съвременните начини за оптимизация на работните процеси, мониторинг и анализ, посредством смарт IoT видеосистеми. Посещението в демонстрационния център се извършва с помощта на специален пропуск, съдържащ уникален таг, който носи информация за всяка зона, а самата обиколка е с продължителност от 30 минути.

Зоната „Термален скрининг“ дава информация за телесна температура на конкретния посетител, наличие на специална екипировка или маска за лице. Камерата, която позволява да се направи това обследване позволява контрол на достъпа според този критерий, като работи и с допълнителен софтуерен инструмент от Cathexis.

Зоната за лицево разпознаване показва един съвременен начин за автоматично и надеждно осигуряване на достъп до сграда, предприятие, определена зона, машина или отчитане на работното време. Чрез решенията в нея може да бъде извлечена полезна информация като пол, възраст, ниво на емоциите и др. като всяка от тези индивидуални особености може да бъде използвана като допълнителен фактор за автентикация. В този кът е използвана интеграция на камери Mobotix със софтуера на Real Networks SAFR.

В технологичната зона „Периметрова охрана и осигуряване на достъп“ интелигентните видеорешения добавят допълнителна, изключително-надеждна периметрова защита, посредством най-съвременните възможности на видеонаблюдението. Демонстрацията в този кът започва с лицево разпознаване и многофакторна автентикация посредством комбинация от лице и rhino Tag. Камерата в тази зона е Mobotix S74, проектирана да отговаря на редица изисквания и да се справя с различни задачи. Тя притежава единствения в света 4МP сензор с около 4 пъти по-голяма светлочувствителност, отколкото при 4К ултра-HD сензорни модули, а самите те могат да бъдат поставени до 30 метра от корпуса на камерата. Използваните модули в зоната са хемисферичен, който е отговорен за охраняване на периметъра, аудио модул за гласови съобщения и звук при нужда и мултисензорен модул, който дава допълнителни възможности като засичане на движение, детекция на осветеност, температура и звук.

Следващата зона показва решение за автоматично разпознаване на регистрационни номера на превозни средства. Демонстрацията е представена чрез осигуряване на достъп за превозни средства и интеграция на индустриална везна с цел, създаване на дигитален архив, съдържащ идентификатор на камиона, видео и снимков материал, показания на везната и допълнителна информация на измерването. Това видеорешение използва вграден алгоритъм за разпознаване Vaxtor, както и камера Mobotix M73 с модулен дизайн и е приложимо за индустриални цели, в логистични паркове, офис сгради, частни имоти, публични паркинги и др. Цялата информация от индустриалната везна и камерата се обединява във видеомениджмънт системата Luxriot.

В зоната „POS интеграция и управление на складове“ е представен класически Point of Sales терминал за входиране на информация в система, който е надграден с видеорегистрация за целите на верификация на товаро-разтоварителните процеси и установяване местоположението на стоки.

В зоната за индустриална безопасност е налична демонстрация как с помощта на интелигентно видеонаблюдение може да бъдат предотвратени инциденти в индустрията.  Демонстрацията показва как в следствие на повреда на индустриалното оборудване започва да прегрява и при достигане на критична температура камерата автоматично прекъсва захранването и известява с гласово съобщение. След нормализирането на температурата на устройството, посредством вградена  SIP телефония в самата камера, автоматично се известява чрез обаждане по телефон и гласово съобщение. Представеното решение показва как с помощта на автономен контрол на камерата върху захранването може да се осигури превантивна поддръжка и автономна защита на скъпо оборудване.

Последната зона представя интелигентното видеонаблюдение от Konica Minolta посветено на автоматично раздаване на ваучери за храна. В нея може да се види на живо решение, проектирано от българския екип на компанията. Интеграцията между различни смарт устройства и софтуер позволява двойна верификация при получаване на ваучерите от служителите – данните, получени чрез използване на идентификационната карта, се съдържат във видеозаписа, а за допълнителна сигурност при влизане в зоната, автоматично се стартира такъв. А благодарение на интеграцията на софтуерното решение за контрол и отчетност, компанията разполага с информация във всеки един момент какъв е броят на служителите, които са взели ваучери, както и какъв е броят на тези, които трябва да вземат ваучери за текущия или изминал период.

Посещението в демонстрационния център е възможно след предварителна заявка на следния линк.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , ,
Shop manager