2 октомври, 2022

По повод деня на българската писменост и култура, 24-ти май, софтуерната компания Amusnet Interactive дари 195 таблета на училища от община Видин. Това е второто дарение, което компанията прави в Северозападния регион, с цел да подобри условията за обучение в местните училища. Първото дарение се осъществи в началото на годината и беше насочено към училищата във Враца.

„Всички ученици трябва да имат равен достъп до високо-технологични решения в образованието. В качеството си на софтуерна компания ние вярваме, че в днешно време знанието и напредъкът са невъзможни без наличието на съвременните технологии в образователния процес“, сподели Лилия Чаталбашева, директор „Маркетинг и комуникации“ на Amusnet Interactive.Надяваме се, че тези устройства ще зарадват децата и ще им отворят още една врата към знанието.

В кампанията са включени 9 училища, а броят устройства е разпределен спрямо нуждите на съответното училище. На връчването присъстваха представители на Amusnet Interactive, кметът на община Видин, д-р Цветан Ценков, г-жа Борислава Борисова, зам.-кмет по хуманитарни дейности и социална политика.

„Признателни сме на ръководството на Amusnet Interactive за подкрепата, която оказват на общинските училища във Видин. Смарт устройствата, които компанията дарява, ще се използват за нуждите на обучителния процес не само по време на пандемия, но и в ежедневната програма“, каза д-р Цветан Ценков, кмет на община Видин. Той изказа удовлетворението си, че дарението се случва в навечерието на най-светлия български празник – 24 май.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,