19 април, 2024

Телерик Академия – водещата образователна организация за летящ кариерен старт и успешна реализация обяви нов прием за 3-месечната програма за подготовка на UX/UI  дизайнери – Telerik Academy Upskill UX/UI Design. Обучението стартира на 19 септември, а с безплатния предварителен курс преди него желаещите могат да надградят портфолиото си и да увеличат шанса си за прием.

Програмата е допълнена с нови лектори и актуални теми, съобразени с тенденциите и търсенето на  софтуерните компании. Освен от екип от експерти с над 10-годишен опит в сферата, по време на курса  участниците ще бъдат подпомагани и от ментори, бивши курсисти на Телерик Академия.

„Надграждаме и допълваме всяко следващо издание на програмата Upskill UX/UI, за да отговорим на  очакванията на компаниите в сферата и да подготвим курсистите за смяна или израстване в  кариерата. През последните две години добавихме безплатен предварителен курс, с който  кандидатите допълват познанията си преди приема, а в миналото издание представихме и  менторска програма с курсисти, завършили Upskill UX/UI. В подкрепа на служителите от НПО организации обявихме и 90% отстъпка от таксата на обучението. Целта ни е да подготвяме  бъдещите UX и UI дизайнерите все по-комплексно и релевантно на реалната работна среда“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Кандидатстване и безплатна подготовка от експерти  

Кандидатстването в последното издание на Upskill UX/UI Design за 2022 г. продължава до 21 август и  включва CV и портфолио. Обучението е подходящо за студенти и специалисти в областта на графичния  дизайн, илюстрацията и визуалните изкуства, както и професионалисти в сферата на дизайна, които  искат да надградят уменията си с най-модерните практики и похвати. Програмата също е възможност за  компаниите да надградят уменията на служителите си в среда, близка до реалната, и директно от хора,  които са част от изграждането на успешни софтуерни продукти и услуги.

Кандидатите, които искат да надградят портфолиото си за прием, могат да го направят с безплатния  предварителен курс, като завършат кандидатурата си до 3 юли. Той продължава 5 седмици, а  участниците получават полезни материали и участват в онлайн Q&A сесии с практици, които споделят  опита си и дават насоки за разработката на 5 нови проекта. Тези проекти се включват към портфолиото  на кандидата и увеличават шанса му за прием в програмата.

Подготовка за успешна кариера в сферата на UX/UI дизайна  

Курсистите усвояват всички необходими умения за един успешен UX и UI дизайнер директно от най добрия източник – хората с богат практически опит и задълбочени познания в сферата. Трейнърите в  програмата споделят най-модерните практики в областта и своя дългогодишен опит в конкретен аспект  на UX/UI дизайна по теми като дизайн за уеб и мобилни устройства, UX mapping, IoT дизайн, анимация  в UI, както и най-новата тема – Достъпност в дизайна. С помощта на лекторите курсистите развиват  умения за UX и UI, като прилагат всичко научено и на практика – чрез разработка на реален проект от  нулата.

Водещи трейнъри в програмата са професионалисти с над 14 г. опит – Поля Василева, ръководител  „Дизайн и UX“ в Телерик Академия, и Георги Балинов, съосновател и творчески директор на дигитална агенция HYPE. Към тях се присъединяват Жоро Йорданов, партньор и дизайн директор в Oblik Studio,  Светлин Николаев, UX директор в Progress, Васил Йорданов, дизайн директор в Radzen, Пламен Мотев,  Type директор във Fontfabric, Антоанета Цанева, UX директор в Gtmhub, Цвета Динова, ръководител  Accessibility в ASOS.com.

В програмата се включват и ментори, които са минали по същия път като курсистите и разбират какви  предизвикателства и въпроси могат да се появят за тях по време на обучението. Менторите вече работят  в сферата и са готови да помогнат със съвети и напътствия, които са били ключови за техния успех.

Курсистите в Telerik Academy Upskill UX/UI преминават през всяка стъпка от изграждането на цялостен  прототип на реално приложение. Така развиват практически умения, които могат да приложат веднага  в продукта или услугата, които развиват на работното си място, израствайки като кадри. В същото време  всяка практическа задача, заедно с цялостното приложение, допълват портфолиото на курсистите, което  е ключово при търсенето на нови кариерни възможности в UX/UI сферата.

Уебинар „Кариера с UX/UI“ 

Водещите трейнъри, част от гост-лекторите в програмата и вече завършили курсисти ще споделят повече  за обучението, кандидатстването и развитието в UX/UI сферата по време на безплатен уебинар на 1 юни.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Shop manager