19 април, 2024

Мусала Софт е носител на TISAX – стандарт на автомобилната индустрия, свързан с най-строгите изисквания за информационна сигурност. TISAX доказва, че Мусала Софт предоставя в максимална степен сигурност както на собствената си информация, така и на тази на своите клиенти и партньори.

„Стабилното ни портфолио в автомобилната индустрия и намеренията ни за по-нататъшно развитие доведоха до решението за TISAX сертификация. Тя допълва гаранциите за качество и сигурност, които даваме на клиентите си.“ – сподели Елена Маринова, президент на Мусала Софт.

Механизмът TISAX е създаден през 2017 г. от германската асоциация на автомобилната индустрия (VDA) и Асоциацията по сигурност на информацията (ENX). В основата му са заложени изискванията на ISO/IEC 27001, като към тях са добавени набор от допълнителен набор критерии за оценка на информационната сигурност.

От създаването си Мусала Софт разработва софтуерни решения за големи международни корпорации. Към портфолиото с проекти през 2014г. се включват гиганти от автомобилната индустрия. До момента компанията има реализирани и текущо разработва 15+ проекта за най-големите в бранша – BMW, Daimler, Porsche, Volkswagen в областите: умни и свързани автомобили, обновяване на софтуер, умно зареждане, отдалечена диагностика и др.

TISAX e най-новото попълнение сертификат за Мусала Софт. В списъка са международните стандарти за управление на качеството ISO 9001:2015, управление на сигурността ISO 27001:2013, управление на личните данни  ISO 27701: 2019  и „Зеления сертификат“ ISO 14001:2015. Компанията е първата в България с ISO 26000 – насоки за социална отговорност.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Shop manager