20 април, 2024

Людмила Пенева е Agile коуч, фасилитатор и сертифициран Scrum Master. Своята кариера в ИТ индустрията започва през 2012 като QA. Людмила разполага с 10-годишен опит в Agile сферата (Srum, Kanban, SAFe). Работата ѝ е пряко свързана с трансформация от Waterfall до Agile, оказвайки подкрепа чрез SAFe и PI Planning.

Имате ли изградена система на работа и има ли според вас значение позицията, която един човек заема?

Не бих казала, че е система. По-скоро си дадох сметка за това кога и заради какво мога да си позволя да направя overtime, върху какво мога да се концентрирам и кои задачи задължителни за отстраняване или завършване преди да приключи някой процес. Важно е каква позиция заема човек и дали му доставя удоволствие. Моята работа например е свързана с логика и работа с хора. За мен това е мечтаната работа и я приемам като хоби.

Привилегия или начин на живот е home-office-ът?

Това е още една промяна, която пандемията наложи. Ако преди нея home-office-ът беше някаква привилегия, то сега това е част от начина ни на живот. Офисът се превърна в някакъв вид разнообразие. Аз се опитвам да излизам до офиса през определен регулярен период, защото според мен това е тип социализация.

Цялото интервю с Людмила Пенева може да намерите в специалното ни издание „REMOTE:: Work-Life Балансът – Мит или Постижима Цел?“  като последвате линка тук.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Shop manager