23 септември, 2023

През юни 2021 г. беше обявено, че Vodafone UK избра Samsung за първата широкомащабна 5G търговска гама в Европа, базирана на Open RAN архитектура, задвижвана от vRAN.

Въпреки това, компаниите вече са включили първия в Обединеното кралство 5G Open RAN сайт, който носи клиентски трафик на живо. Този сайт, който се намира в Бат, Великобритания, е началото на мащабната Open RAN мрежова архитектура на Vodafone в Европа. Андреа Дона, главен мрежови директор, Vodafone UK:

„Open RAN може радикално да развие телекомуникационната индустрия и ние сме развълнувани да застанем зад тази мащабна цел в развитието на технологията в Обединеното кралство.”

Той добави още:

„Това е екосистема, която е само на няколко години, но напредъкът, който постигнахме досега, е доста забележителен. Не само че започнахме първото мащабно внедряване в Обединеното кралство, но и инсталирахме първия 5G Open RAN сайт. Open RAN вече е технология в реалния свят и е наистина вълнуващо да видим, че тази технология процъфтява.“

Томас Ридал, ръководител на Samsung Networks Europe в Samsung Electronics, допълни:

„Samsung се гордее, че си сътрудничи с Vodafone UK, за да включи първия 5G Open RAN сайт в Обединеното кралство“.

Според него това ще помогне за предоставянето на предимствата на техните 5G vRAN решения от операторски клас към милионите клиенти на Vodafone UK.

Тагове: , , , , , , , , ,
Nikoleta Yanakieva Editor at DevStyleR International