27 септември, 2023

Деветото поредно издание на Plovdiv Game Jam ще даде поле за изява на всички любители на игрите, които желаят да създадат свой прототип на игра. Част е от Global Game Jam – събитие, в което участниците, организирани по екипи, трябва да създадат начална работеща версия по определена тема.

Поради създалата се извънредна обстановка, Plovdiv Game Jam 2022 ще наруши традицията да бъде тридневно събитие и ще продължи цели пет дни – от 26 до 30 януари. Събитието ще протече изцяло онлайн, в Discord заедно с предаване на живо в Twitch.

На 27 и 28-ми ще има презентации от лектори, занимаващи се професионално с разработката на игри и 3d дизайн. Те ще споделят опита си с участниците от различни сфери на гейм индустрията.

В последния ден от събитието, ще бъдат представени и разработките на игрите. Победителите ще получат награди, осигурени от PIC.bg.

Всички, които желаят да бъдат участници, могат да се регистрират директно на сайта на Global Game Jam. Събитието ще се излъчи в Twitch  платформата, както и в предаването на живо на страницата на Забелязано в Пловдив.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Special Projects Editor