25 април, 2024

Николай и неговият екип са отговорни за поддържането и разрастването на бранда МенторМейт сред техническата общност в България. Николай има повече от 12 години опит в маркетинга и бизнес развитието на различни организации. Участвал е в създаването и управлението на няколко успешни стартъпа, свързани с електронна търговия, бил е част от маркетинг и мениджмънт екипа на водещ производител и оператор на казино оборудване, грижил се е за клиенти като GM, UPS, MasterCard и Siemens в рекламната агенция McCann Erickson. Уменията на Николай и неговия екип допринесоха за увеличаването на хората в МенторМейт България многократно, затвърждаването на положителния имидж на компанията и развитието на нови бизнес възможности. Друга основна част, попадаща в неговата експертиза, e организирането на различни по мащаб събития като DevTalks – водещата общност за споделяне на знания, опит и вдъхновение за хората от софтуерната индустрия.

Има ли благоприятна почва за създаване на ИТ компании в градове извън София, които имат традиции и са известни с доброто си ИТ образование?

МенторМейт е компания с 5 офиса в България. Разполагаме с офиси в София, Пловдив, Велико Търново, Русе и Варна, така че определено изповядваме тази философия.

“Фундаментът, който получават студентите е на високо ниво. За щастие повечето от студентите са активни и бързо надграждат наученото със стаж в някоя компания.”

Какви са възможностите за развитие в различните точки на страната?

В МенторМейт позициите са отворени за всичките ни офиси в страната и за трите ни модела на работа: комбинация от работа от вкъщи и офиса, работа само от вкъщи и изцяло гъвкава дистанционна работа.

Успяват ли по-малките населени места да задържат своя ИТ талант или основната посока продължава да е София?

Със сигурност вече няма толкова голямо значение къде се намираш като локация. В МенторМейт сме възприели възможно най-гъвкавия подход и затова всички наши позиции са отворени за навсякъде. Независимо дали кандидатът е в някой от 5-те града, в които имаме офиси в България, друго населено място или чужбина.

Ако желаете да прочетете цялото интервю с Николай Любчев и още много истории за успеха и развитието на технологичния сектор в България, присъединете се към общността на DevStyleR от #Тech професионалисти, иноватори и ентусиасти тук.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR