19 април, 2024

В рамките на изминалата година българските национални олимпийски отбори по природни науки спечелиха общо 79 медала, сред които 13 златни, 30 сребърни и 36 бронзови, както и една почетна грамота. От 1959 г. насам, когато се провежда първата олимпиада – тази по математика, България е натрупала над 1100 отличия.

Младежите от Сдружението на олимпийските отбори по природни науки продължиха да доказват своите способности пред целия свят, печелейки престижни медали. През 2021 г. постиженията им бяха доказани на 16 авторитетни състезания – международни, европейски и балкански олимпиади по химия, физика, информатика, математика, биология, лингвистика, астрономия и астрофизика. 

Българските национални отбори се обучаваха, подготвяха и състезаваха в необичайна обстановка. Въпреки че церемониите по откриване и награждаване се осъществяваха в онлайн платформи, а медалите се доставяха по пощата, това не попречи на най- добрите ни ученици да представят България изключително достойно.

За да продължат своето развитие и прогрес, зад тях застава и най-голямата благотворителна инициатива на Vivacom Операция „Жълти стотинки“, чието 10-то издание тече в момента и ще продължи до края на януари т.г. Веселка Вуткова, директор „Корпоративни комуникации“ на Vivacom. сподели:

„Изключително съм горда, че за поредна година българските младежи доказаха на света своите способности. На почти всяко състезание има спечелено отличие, като има няколко специални момента, които заслужават внимание. България запази 5-ото място в света по общ брой медали по информатика, а отборът по биология отбеляза най-големия си успех досега с два златни, един сребърен и един бронзов медал.

Вуткова добави:

Щастлива съм, че заедно с Vivacom и всички дарители, можем да насърчим и подкрепим успехите на тези интелигентни младежи с Операция „Жълти стотинки“, която вече над 10 години подкрепя социални каузи в името на деца и младежи.”

Събраните средства ще бъдат дарени на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки (СООПН). Те ще се използват за обучения, лабораторни занимания, осигуряване на лектори, разработване на задачи и специализирана подготовка по съответните научни дисциплини.

Средствата за сдружението се набират в касичките на Операция „Жълти стотинки“, позиционирани в магазините на Vivacom и в търговските обекти на партньорите на кампанията.

Другите начини за дарение са, чрез изпращане на SMS с текст DMS OLYMP на номер 17 777, през дигиталният портфейл Pay by Vivacom от меню „Изпрати“, секция „Дари с Pay by Vivacom” или директно на дарителската сметка на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки (СООПН) в Банка ДСК, IBAN: BG39STSA93000021807995.

Операция „Жълти стотинки” се реализира в партньорство с Българския дарителски форум и с подкрепата на редица корпоративни и медийни партньори, които застават зад тази кауза.

Повече информация за кампанията може да намерите тук.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Special Projects Editor