23 април, 2024

Над 7 000 фирми функционират в ИТ сектора в България извън столицата. На прага на новата 2022 година DevStyleR представя своето специално издание “Другата Технологична България”, посветено на развитието на ИТ сектора в по-малките и средните градове в страната. Този своеобразен обзор на технологичната сфера извън столицата със сигурност няма да остави безразличен никой от тези, които са посветили професионалния си път на технологиите. Доказани специалисти в бранша се включиха в проекта и анализираха актуални теми, като разликата в заплащането и работата в ИТ фирмите в София и тези в провинцията. 

“Развитието на един ИТ специалист няма да се различава, независимо дали е в София,  друг град или чужбина.” – коментира Владимир Тодоров, съосновател и CFO на Grafixoft Ltd. и съосновател и CFO на Сиентиа АД.

Други основни теми са мотивацията на специалистите, подбора на кадри, работата от офис, както и дистанционната такава. Относно разликата между образованието, което дават университетите и това, което дават академиите, коментира Радостин Богданов, CTO на Smart IT:

“Академиите са по-таргетирани и по-тясно специализирани места, където трупаш точно определени знания в точно определена технология. Университетите от своя страна дават по-широк спектър от знания, умения и учат на навици. Университетите и академиите не са заменими едно с друго, а по-скоро се допълват.”

Само и единствено в „Другата Технологична България 2021“ ще намерите събрани на едно място статистики, данни от проучване на тема „Най-технологични град и община“, информация за всички университети в страната, даващи технологично образование, както и мнения на професионалисти от цялата страна.

Основната цел на проекта е да покаже, че почвата за развитие може да бъде благоприятна във всяка точка от страната, а не само в столицата.

Разгледайте всички материали, свързани с проекта Другата Технологична България 2021“.

Ако желаете да прочетете цялото издание на специалния проект „Другата Технологична България 2021“ и да откриете как по-малките и средните градове напредват със своето технологично развитие, присъединете се към общността на DevStyleR от #Тech професионалисти, иноватори и ентусиасти от ТУК.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR