26 април, 2024

По традиция свързваме Коледа с откриването на сезона на подаръците. Тази година на екипа ни му се падна честта да ревюира два от продуктите на SteelSeries, а именно мишка SteelSeries Aerox 3 и слушалки SteelSeries Arctis 5. Тъй като в редакцията геймъри и фенове на качествените технологични джаджи не липсват, оказа се, че имаме 2-ма желаещи да тестват и да споделят мнение.

Представяме ви първото ревю е от колега, който геймър – е, не от най-запалените, но пък е отдаден на 3D дизайна и всички високопроизводителни, прецизни и качествени модели компютри и периферия.

***

Мишка SteelSeries Aerox 3

Като доста взискателен потребител (и дългогодишен Razer фен) трябва веднага да кажа че съм много приятно изненадан и силно впечатлен. Мишката е невероятно лека и едновременно с това много солидно изработена. Изключително удобна – симетричната и неутрално ергономична форма позволява различни стилове захват като и дланта просто идеално пасва на широката овална основа. Качествени, отчетливо работещи превключватели и добре подбрани материали – перфорирана и текстурирана пластмаса на корпуса и основните бутони, широк и удобен гумиран скрол бутон. Единствената малка забележка са гладките и малко тънки странични програмируеми бутони.

Високата прецизност на сензора, скоростта и ниската латентност ще бъдат оценени по достойнство както от геймърите така и от всеки търсещ качествена и универсално способна мишка за ежедневна работа.

А лекотата просто трябва да се изпита- само след час работа или игра и … вече няма да искате старата си мишка, която  ще ви се стори бавна и тежка в сравнение.

Похвала заслужава и софтуера – интуитивен с широки възможности за настройки – RGB осветлението, допълнителните бутони, DPI и пр. като съществена част от функционалността е достъпна дори без регистрация.

 

Слушалки SteelSeries Arctis 5

Още с разопаковането слушалките дават усещане за качество на ниво осезаемо над бюджетния клас.

И тук конструкцията е едновременно лека и солидна с добре обмислена ергономия – наушниците са с дишащо текстилно покритие, добре обгръщащи ухото и комфортно меки каквато е и текстилната регулируема диадема.

Върху левия говорител са разположени плъзгач за контрол на звука (удобен като идея, но с доста тесен диапазон) и бутон за включване на микрофона, самият микрофон при изключване свети в червено – оригинално и практично решение.

Микрофонът, елегантно прибиращ се в наушника е изключително добър,  Discord сертифициран, с чист звук и ефективно шумоподтискане.

И така стигаме до най-важния показател – качеството на звука, което за класа на продукта е просто отлично. С чисто и отчетливо възпроизводство на средните и високите честоти и повече от приличен бас плюс много допълнителни възможности за настройка през апликацията. Подходящо както за игри, така и за филми или релаксиране с класическа музика.

Малко разочароваща е обаче една от отличителните характеристики на слушалките – наличието на DTS X виртуален стерео съраунд, който е невинаги убедителен и в много игри включването му не прави осезаема разлика в пространственото възприятие на звука. Но добре е че все пак го има.

Заслужава да се отбележи и удобния чат-микс-контролер – едно наистина оригинално техническо решение осигуряващо не просто контрол на звука но и баланс/разпределение на 2-та звукови потока – този от играта и този от чат апликацията за гласова комуникация например. За правилното му функциониране обаче е задължително инсталацията на  SteelSeries клиент апликацията.

В заключение:

И двете предложения на SteelSeries са много способни, със стилен и сдържан дизайн и (при изключено RGB осветление) биха изглеждали напълно професионално в офисна среда, а не като аксесоари взети назаем от тийнейджър.

Включването RGB на подсветката и възможността за настройване на екстравагантно светлинно шоу обаче не би оставило никой тийнейджър равнодушен.

И така, авторът сяда да пише на дядо Коледа 🙂

***

Очаквайте и 2-рото ревю – този път от запален геймър, софтуерен разработчик и ръководител на екип в една от водещите компании в страната.

Ако имате желание да споделите мнение за тези или други продукти – пишете ни на [email protected]

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Shop manager