26 април, 2024

В понеделник Oracle заяви, че възнамерява да купи Cerner – компания за електронни медицински досиета – за $28.3 милиарда долара. Очаква се сделката да бъде финализирана до края на идната година.

Според “The New York Times” за Cerner тази сделка е голяма стъпка.

В изявление д-р Дейвид Файнберг, който е новият главен изпълнителен директор на компанията, присъединил се август, но започнал работа през октомври, заяви, че сливането с Oracle ще даде шанс на Cerner да ускори работата си по модернизиране електронните здравни досиета. Според него по този начин лекарите и медицинските сестри ще получат по-добра възможност да се грижат за пациентите.

След като новината бе обявена, акциите на Oracle поевтиняха, а тези на Cerner бяха прекъснати от търговия. От закупуването на NetSuite насам, това е най-голямото придобиване на компанията.

По думите на Боб Паркър, който е анализатор в IDC, бъдещето на корпоративния софтуер представлява възможност да се ангажира с индустриалните сегменти.  Според него със стъпката, която предприема, Oracle си осигурява ключова част от бизнеса в здравеопазването.

Oracle е компания, която предлага интегрирани пакети от приложения и сигурна автономна инфраструктура в Oracle Cloud.

Здравните технологии на Cerner свързват хора и информационни системи в хиляди договорени доставчици по целия свят. Признат в световен мащаб за иновации, Cerner подпомага медиците при вземането на решения що се отнася до грижи и организации в управлението на здравето на своето население. Освен всичко останало, компанията предлага свързана клинична и финансова екосистема, която подпомага управлението на ежедневните функции за приходи и предоставя широка гама от услуги за подкрепа на клинични финансови оперативни нужди.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Nikoleta Yanakieva Editor at DevStyleR International