20 април, 2024

Една от най-големите технологични компании – Google, ще инвестира приблизително 1 млрд. австралийски долара в Австралия. Парите ще бъдат вложени в различни проекти през следващите пет години.

Според BBC част от средствата ще бъдат използвани за стартирането на първия изследователски център на фирмата в Австралия и за подпомагане на развитието на националния сектор за изчисления в облачните среди.

Според Сундар Пичай – шефът на Google, страната може да допринесе за следващата световна вълна от иновации, използвайки технологиите за подобряване на живота и постигане на напредък.

На събитието, провело се в офис на Google в Сидни, министър-председателят на Австралия – Скот Морисън, нарече този ход от страна на Google “вод на доверие в от 1 милиард долара”. Той радостно посрещна новината и заяви, че решението на технологичния гигант да инвестира в страната е от изключително значение, особено след икономическата катастрофа, която пандемията доведе със себе си.

Освен всичко останало, инвестицията на Google, ще осигури и нови 6000 работни места.

Според CNN малко преди това, правителството на Морисън е очертало планове, които имат за цел да превърнат Австралия във “върховна дигитална икономика” до 2030 година, като работи върху няколко области, част от които е и укрепването на способностите си в областта на изкуствения интелект.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Nikoleta Yanakieva Editor at DevStyleR International