26 април, 2024

Българският Гейминг Маратон ще се включи в инициативата на #гудгейм. В 00:00 ч. На 18 срещу 19 декември ще бъде даден начален старт на онлайн фестивала.

Маратонът е посветен на необятния свят на видеоигрите. Тази година той празнува своето 3-то международно издание и 4-то поред в България. Събитието се осъществява в подкрепа на #гудгейм и в партньорство с Telenor Bulgaria, AGON by AOC, Philips OneBlade, Bucharest Gaming Week.

Идеята на инициативата е да бъдат достигнати повече хора, като всички заедно подкрепят значими каузи.

Първата от тях е, сумата от 30 000 лв. да бъде събрана до края на месец януари. Тя ще бъде инвестирана в проекта на “Заедно в час”Prepodavame.bg. Целта е със събраните средства да се достигне до допълнителни материали и ресурси. Чрез тях, учителите ще имат възможността да внесат промени в образователната система, като игровизиране на учебния процес, а учениците да останат доволни и с много нови натрупани знания.

Една от категориите, която Prepodavame.bg ще разработи е “Социално-емоционални умения”. Другата е “STEM – Science – Technology – Engineering – Mathematics” или обучение чрез методите на науката, технологиите, инженерството и математиката. По време на TDB Play Виртуалната конференция, Мартин Кадиев, съосновател на TDB Play и създател на Гейминг Маратон България сподели:

“Колкото по-рано се екипираме със знания, толкова по-лесно преминаваме през различните нива и светове.”

Втората цел на #гудгейм и Българския Гейминг Маратон е да покажат,  че светът на игрите и реалния свят могат да бъдат едно цяло.

42-ма от най-изявените стриймъри и създатели на гейминг съдържание в България ще вземат участие в Маратона. Всички те ще излъчват на живо от своите лични канали, част от които са YouTube, Facebook, Twitch и др.

Всеки, подкрепил каузата, независимо от размера на сумата на дарение, ще получи като подарък Victor Vran – Екшън ролевата игра на Haemimont Games.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Special Projects Editor