17 април, 2024

Движението #гудгейм цели да обедини хората и организациите с афинитет към видеоигрите. То подкрепя проекти и значими каузи, свързани с възможности за развитие, достъп до знания и по-добро образование в България.

“12 от лицата на гейминга” е първият проект на #гудгейм. Той разказва историите на 12 изявени личности, в чийто живот игрите имат активна роля. Първата среща от поредицата е с професионалния волейболист, баща на 4 деца и голям почитател на видеоигрите – Владимир Николов.

Идеята на проекта е да представи историите на успешни хора и да започне диалог по отношение на гейминга като културен феномен.

„Prepodavame.bg“ е сред първите каузи, които #гудгейм ще подкрепи. Проектът на “Заедно в час” е създаден по инициатива и с финансовата подкрепа на Фондация “Америка за България” през 2010 г. Заедно, те работят за предоставянето на достъп до качествено образование за всяко дете.

Каузата ще бъде подкрепена също и от Българския Гейминг Маратон, който стартира на 19 декември. По време на предстоящото четвърто издание на Маратона ще бъдат предоставени различни възможности за подпомагане на проекта, като благотворителни турнири, разнообразни онлайн събития, закупуване на физически и in-game предмети с благотворителна цел и още.

Инициативата е отворена за всеки, съпричастен с мисията на #гудгейм.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Special Projects Editor