20 април, 2024

Apple излиза на пазара с нов план за ремонт на самообслужване. Услугата дава възможност на клиентите да извършват собствени ремонти на устройства, като позволява достъп до оригинални части и инструменти на Apple.

За начало на новата схема за самообслужване се счита следващата година. Тя ще стартира в САЩ, като първите налични части ще бъдат за iPhone 12 и 13. Очаква се още страни да предприемат тази стъпка.

Технологичният гигант заяви, че новата услуга ще даде възможност на тези, които се чувстват комфортно да завършат собствените си ремонти, като първият етап от програмата предлага ремонтни части за дисплея, батерията и камерата на iPhone. Джеф Уилямс, главен оперативен директор на Apple, каза:

„Създаването на по-голям достъп до оригинални части на Apple дава на нашите клиенти още по-голям избор, ако е необходим ремонт. През последните три години Apple почти удвои броя на сервизните места с достъп до оригинални части, инструменти и обучение на Apple. Сега ние предоставяме опция за всички, желаещи да завършат собствения си ремонт.“

Apple ще пусне нов онлайн магазин за самообслужване като част от схемата. По този начин клиентите ще могат да поръчват резервни части и всякакви необходими инструменти, като тези, които връщат използвани части за рециклиране, получават кредит за покупката им.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Special Projects Editor