25 април, 2024

Благодарение на най-новата интеграция, обявена от Microsoft и Мeta, потребителите на Microsoft Teams вече ще могат да получат достъп до актуализации на новинарските емисии в корпоративната социална мрежа на Meta Workplace, без да превключват екраните си. В процес на разработка също така са бъдещите планове за активиране за стрийминг на видео разговори на Teams директно от Workplace.

Настоящите интеграции са първите инструменти на Microsoft за сътрудничество в работния поток и вече имат повече от 7 милиона платени абонати.

Новите интеграции предоставят две функции. Първо, приложението Workplace ще може да бъде закрепено към страничната навигационна лента на Teams или добавено като раздел, за да се осигури достъп до емисията за новини на Workplace в приложението. Съдържанието на работното място може да бъде маркирано като „важно“ от администраторите на Teams, за да привлече вниманието на потребителите към определена информация. Потребителите също така ще могат да изтеглят съдържание от групата на Workplace в канал на Teams, за да презентират на колегите си, както и да реагират на публикации на Workplace директно от Teams.

Интеграцията на видео, която трябва да бъде налична в началото на 2022 г., ще позволи на потребителите да гледат видеообаждане на Teams от Workplace и да коментират в реално време. Презентаторите в Teams ще могат да наблюдават ангажираността и реакциите за гледане в двете приложения едновременно.

Според Анджела Ашендън, главен анализатор, интеграциите са от особена полза за клиентите на Workplace, които виждат приложението като свое централно решение за комуникация на служителите, но използват Teams за ежедневна производителност.

Интеграциите имат много позитиви и за Meta, тъй като спомагат за изпращането на информация от Workplace към потребителите. Ашендън коментира още:

„Чрез извеждането на новинарския поток в Teams, Workplace може да продължи да достига до тези служители. Това същевременно позволява на комуникациите и HR лидерите да запазят контрола върху стратегията на платформата за комуникации и ангажираност на служителите.“

Ашендън също добави, че докато интеграциите помагат за свързването на двете платформи, потребителите на Teams и Workplace все още са изправени пред предизвикателства, които могат да създадат объркване между служителите.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Nikoleta Yanakieva Editor at DevStyleR International