23 април, 2024

InfoSec Global е лидер в управлението на криптографската гъвкавост и адаптивност, който току-що обяви, че се присъединява към Асоциацията за интелигентна сигурност на Microsoft (MISA)– коалиция от независими доставчици на софтуер и доставчици на управлявани услуги за сигурност. Компанията е успяла да интегрира своите решения с продуктите за сигурност на Microsoft, за да помогне на съвместните клиенти по-добре да защитават себе си от кибер заплахи.

InfoSec Global обяви също, че тяхното решение за откриване на криптография, AgileSec™ Analytics, вече е интегрирано в Microsoft Sentinel. То е готово е за съвместна продажба на Microsoft и е достъпно чрез Microsoft Azure Marketplace. За да бъдат приети да членуват в MISA, организациите трябва да бъдат номинирани от Microsoft и да демонстрират интеграции, които поддържат целта за подобряване на сигурността на предприятието.

След одобрението на AgileSec Analytics в Azure Marketplace, клиентите ще могат да използват продукти от цялата екосистема за сигурност на Microsoft, като Microsoft Sentinel, Azure, Azure Active Directory, Microsoft Compliance Manager, Microsoft Defender за идентичност, Microsoft Defender за крайна точка, Microsoft Defender за Microsoft 365, Microsoft Defender за IoT или Microsoft Defender за Cloud. Тези продукти могат допълнително да подобрят своята позиция на сигурност чрез допълнителни възможности за откриване, идентификация, анализ и защита. Джон Харис, главен директор по приходите и EVP, Операции, InfoSec Global, коментира:

„Радваме се да се присъединим към асоциация от световна класа като MISA. Днес InfoSec Global споделя много високопоставени корпоративни клиенти с Microsoft. Очакваме с нетърпение да представим нашето водещо в индустрията решение за откриване и анализ на криптография на по-широк кръг клиенти в Microsoft екосистема за сигурност. Този продукт ще помогне на клиентите ни да защитят своите данни и цифрови системи като намалят риска и подобрят съответствието. Нашата тясна и интелигентна интеграция с Microsoft Sentinel прави приемането на клиентите лесно и с висока стойност.”

AgileSec Analytics е облачно базирано решение от корпоративен клас, което открива и анализира цифрови сертификати, ключове, криптиране и други криптографски активи, скрити в сложна цифрова инфраструктура, която може да застраши цифровата безопасност. Решението дава на потребителите пълен контрол върху тяхната повърхност за криптографска атака чрез свързване към критични източници на данни в корпоративните инфраструктури, консолидиране и централизиране на всички криптографски данни и автоматизиране на процеса на криптографско откриване и анализ.

Криптографията се разглежда от много експерти по сигурността като критична инфраструктура и самият гръбнак на цифровото доверие. Значителното нарастване на нарушенията на сигурността на данните, ransomware атаките и другите уязвимости, свързани с остарялата или лошо внедрената криптография, доведоха до оперативни прекъсвания и несъответствие. Тези неща превръщат криптографското откриване във все по-голям приоритет за специалистите по сигурността.

С AgileSec Analytics потребителите вече могат изчерпателно да откриват и анализират пълния инвентар на своите криптографски активи и да дават приоритет на действията за отстраняване въз основа на текущите нива на оценка на заплахите.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Nikoleta Yanakieva Editor at DevStyleR International