25 април, 2024

Flexbase представя първата кредитна карта в строителната индустрия. Според основателите, това е първата карта в индустрията, която предлага до 60 дни безлихвено финансиране.

Компанията разработва инструменти за автоматизирани плащания за изпълнители и строителната индустрия. Нейното начало дават Заид Рахман и Хади Солх, а идеята е да бъде насочена към малкия и средния бизнес.

„Повечето строителни компании са или счупени, или на един градус. Една от тези причини е, че повечето клиенти не обичат да плащат навреме. Освен това, банките не харесват строителните компании поради проблема с паричния поток. По-малко вероятно е компанията да получи краткосрочен капитал. Ето защо те фалират толкова често”, каза Рахман пред TechCrunch.

Flexbase Card стартира първо в Хюстън, като всяка строителна компания може да кандидатства за нея. Чрез автоматизиране на управлението на разходите, Flexbase може да намали времето, необходимо за преминаване на фактурите между вземания и задължения, както и да намали времето за плащане с 50 дни.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Special Projects Editor