20 април, 2024

Veracode, най-големият глобален доставчик за тестване на сигурността на приложенията (AST), представя подобрено сканиране на API (Интерфейси за програмиране на приложения), за да се справи с най-бързо развиващия се вектор на кибератаки.

За да предостави изчерпателна информация за сигурността, както и насоки за отстраняване на интерфейсите за програмиране на приложения възможно най-рано и ефективно, в употреба влиза  мощният двигател за динамичен анализ (DAST) на Veracode.

„Експлозията на API означава, че разработката на приложения става все по-фрагментирана и децентрализирана, а това означава, че повърхността на атаката нараства експоненциално. Като такова, сканирането на API се превърна в най-търсената функция от нашите клиенти, търсейки решение, което спестява време, освобождава ресурси и осигурява спокойствие.“, каза Брайън Рош, главен продуктов директор във Veracode.

Междувременно API сканирането на Veracode направи по-ефективен процеса на идентифициране, приоритизиране и отстраняване на уязвимости за международно известен специалист по контрол на вредителите.

Рош добави, че в свят, в който всяка връзка трябва да започва с нулево доверие, редовното сканиране на API трябва да бъде крайъгълен камък на всяка стабилна стратегия за сигурност на софтуера.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Special Projects Editor