20 април, 2024

Тъй като шофьорите на трамваи често се сблъскват с предизвикателства като пътнически трафик или слаба видимост, Bosch Engineering разработи животоспасяваща система за подпомагане на шофьорите на превозни средства, движещи се по релси. 

Във връзка с предупредителните си системи на железопътните превозни средства, Bosh Engineering разчита на компоненти от автономната технология, за да редуцира рисковете от инциденти или за да ги избегне изцяло. 

По време на конференцията на Американската асоциация за обществен транспорт #APTAExpo, от 8-10 ноември, Bosch ще представи своята Tram Forward Collision Warning система. От компанията ще наблегнат на ползите, които системата предлага с цел намаляване на инциденти в градовете.

Системата за трамваи подпомага шофьорите в критични ситуации. Когато движението е претоварено или има условия за слаба видимост, системата навреме успява да предупреди шофьора за препятствия по релсите. По този начин шофьорите предотвратяват инциденти.

Системата е изградена с multi-purpose камера, сензорен радар и контролен панел. Тя наблюдава пътя и всички възможни опасности пред превозното средство. Изпраща предупреждение до шофьора веднага, щом се натъкне на възможен сблъсък. Независимо дали шофьорът реагира твърде късно, или не реагира изобщо, системата има възможност за автоматично набиване на спирачки на превозното средство.

Улавяне и избягване на критични ситуации

Multi purpose камерата наблюдава пътя и предава данните на шофьора. Радарът е независим от трафика и климатичните условия. Неговият сензор разпознава потенциални обекти пред превозното средство в дистанция до 80 метра. Във връзка със скоростта, системата използва информацията, за да избегне опасността от възможен сблъсък.

При първия тип на системата, тя избягва потенциалната заплаха или изпраща предупреждение до шофьора. При втория тип, системата изпраща сигнал, за да провокира автоматично натискане на спирачките, без значение дали шофьорът е реагирал със закъснение, или изобщо не е.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR