6 октомври, 2022

На официална церемония, която се проведе вчера, бяха отличени победителите в тазгодишното издание на българския уеб конкурс “Сайт на годината”. Събитието за трета поредна година откроява добрите примери в българското онлайн пространство и популяризира интернет предприемачеството у нас.

“Благодарим на всички, които в залата и онлайн се вълнуваха, усмихваха и радваха заедно с нас на официалната церемония по награждаване на победителите. Честито на всички спечелили. Поздравяваме ги за успеха им и ще следим с интерес тяхното бъдещо развитие, защото вярваме, че смелите успяват.” – споделя Жюстин Томс, създател на надпреварата.

Най-оспорваната категория в конкурса тази година – “Електронен магазин” – категорично оглави пчеларският сайт “Истински мед”, предлагащ осиновяване на кошери. Той бе посочен за фаворит както от експертите в журито, така и от публиката. Второ и трето място, според експертното жури, заеха Аптеки 36.6 и онлайн магазинът за био и натурални продукти Зона Натура.

Специалната награда на журито беше за принос на жените в технологиите. Тя отиде при уеб дизайнера Петя Колева за работата ѝ по сайта “Купи подарък от майка на дете с увреждане”.

Пълният списък с всички номинирани и наградени можете да видите тук.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Special Projects Editor