24 април, 2024

И тази година софтуерната компания DataArt кани всички професионалисти и ентусиасти да се включат в международното състезание по програмиране Proggy-Buggy, което ще се проведе онлайн на 30 октомври.

Proggy-Buggy е блиц състезание, което по забавен и динамичен начин ще предизвика участниците да решат 13 задачи в сферата на програмирането в рамките на 42 минути.

Решението на всяка задача е конзолно приложение, чийто изходен текст трябва да бъде изпратен на сървъра за проверка, използвайки някой от програмните езици от падащ списък. Възможните езици са C, C ++, Free Pascal, Java, Mono C #, Python, Ruby, PHP и JavaScript.

Състезанието ще се проведе на английски език, а участниците могат да се регистрират както като индивидуални състезатели, така и като отбор. Няма ограничения, свързани с възраст, пол и националност.

Във всеки отбор може да има максимум трима участника, като отборът трябва да използва само едно устройство, от което да изпрати решението на задачите към сървъра за проверка. Ако членовете на отбора нямат възможност да участват заедно в едно и също помещение, е позволено да използват комуникационни канали като Viber, WhatsApp, Skype и т.н., но само и единствено за комуникация между участниците

По традиция състезанието ще включва две групи участници – аматьори и професионалисти, които ще се борят за няколко категории награди:

  • Награда за първото правилно решение на задача.
  • Награда за най-кратък отговор на задача, която има решение.
  • Награда за първия верен отговор, че дадена задача няма решение.
  • Насърчителна награда за отбора с най-много наказателни точки.

Организатор на инициативата е глобалната компания за разработка на софтуерни решения DataArt, която има офиси и развойни центрове в над 20 локации по света.

Участието в състезанието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация тук.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Shop manager