6 октомври, 2022

Тази есен Модис България ще стартира своята първа външна Академия за софтуерни разработчици с фокус върху React, Express и Typescript. Лектори ще бъдат утвърдени специалисти в индустрията, както и ръководители на екипи и експерти в Модис. 

Проектът има за цел не само да обучи и развие млади таланти в областта на информационните технологии и програмирането, но и да им предостави възможност за изграждане на кариера в сектора. Успешно завършилите курсисти ще имат възможност да започнат работа по проекти за водещи технологични компании, партньори на Модис.

Кой може да се включи?

Академията е предназначена за начинаещи и средно напреднали програмисти с базови познания в уеб стандартите (HTTP, REST, CORS и др.), както и практически опит в HTML, CSS и JavaScript при разработката на уеб приложения. 

“На първо място е от значение страстта към софтуерните технологии и програмирането. Академията покрива преподаване на теоретична част с практическа насоченост взаимствани от реални казуси. Ето защо очакваме мотивирани и устремени към развитие кандидати, които правят своите първи стъпки в сферата.”, споделя Динко Манолов, Head of Software Engineering в Модис България.

Освен темите в програмата, сериозно предимство на академията е и нейният график, който позволява на студенти, както и работещи участници, да се включат в удобно за тях време. 

Защо да вземете участие, ако имате интерес към програмирането?

Организаторите обещават много добавена стойност за участниците и реални примери и задачи, които ще им бъдат полезни за изграждане на кариера в сферата. Лектор в Академията ще бъде Траян Илиев от IPT – Intellectual Products & Technologies, който е IT обучител за международни организации и участник в множество местни и международни конференции за IT разработчици. Освен него, софтуерните специалисти от Модис България ще споделят ценни насоки и познания в най-популярните технологии и езици за програмиране. 

По време на курсовете участниците ще работят върху развитието на уеб приложения и проекти и ще се запознаят с всички актуални стандарти и най-добри практики във Full-stack React, Express и Typescript технологиите.

“ReactJS е може би най-популярната JavaScript библиотека за изграждане на Single Page Applications (SPA) с над 10 милиона реално работещи уеб сайта, използвана в 44.76% от Top10K най-големите уеб сайтове в света, съгласно проучване на BuiltWith. Академията е чудесен шанс да навлезете в дълбочина в разработката на съвременни, функционално-ориентирани компоненти и приложения с ReactJS и да ги интегрирате във fullstack ТypeScript проекти.”, споделя Траян. 

Как да се запишете?

Академията е отворена за всеки, който отговаря на описаните по-горе изисквания, без значение дали е студент или работещ. Процесът по кандидатстване се извършва изцяло онлайн, като включва кратък входящ тест върху основни познания по JavaScript и Web Development. Всеки, преминал го успешно, ще бъде поканен и на кратко интервю с представители на Модис. 

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА ПРОГРАМА И КАНДИДАТСТВАЙТЕ ТУК

„Предлагаме едно ново предизвикателство, но и отлична възможност на прохождащи таланти в ИТ сферата, да развият своите способности и да си осигурят отличен старт на своята кариера като програмисти, разработчици на приложения, софтуерни архитекти, front-end и back-end специалисти. Не крием, че след успешно преминаване на академията много от кандидатите ще имат възможност да работят рамо до рамо с нашите експерти по някои от най-предизвикателните проекти на Модис. Нашите клиенти са водещи световни организации, технологични компании и лидери в индустриите на бъдещето, така че и проектите ни са на международно ниво“ – добавя Динко Манолов.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,