25 април, 2024

Джеф Безос и Ричард Брансън поздравиха Елон Мъск и екипа на SpaceX за успешното изстрелване в орбита на Inspiration4 снощи. Основателите на водещите компании за разработка ракети и оборудване за космически кораби си размениха постове в Twitter.

“Това е стъпка напред към едно бъдеще, където космосът ще бъде достъпен за всички нас”, написа Безос за първата в света мисия в орбита с изцяло цивилен екипаж.

Ричард Брансън също пусна поздравление под формата на туит за Мъск, екипа на SpaceX и екипажа на Inspiration4 като добави, че достигането на орбита по този начин е велик момент за изследването на космоса.

Екипажът на Inspiration4 имаше невероятен първи ден в космоса. От излитането си те успяха да направят повече от 15 орбити около Земята и да използват изцяло Dragon купола.

“Missions like Inspiration4 help advance spaceflight to enable ultimately anyone to go to orbit and beyond”, sait Elon Musk after the successful launch of Inspiration4.

 

Екипажът на Inspiration4 в орбита

Джеф Безос основава Blue Origin с визията да създаде бъдеще, в което милиони хора живеят и работят в космоса в полза на Земята.

Ричард Брансън е съосновател на Virgin Galactic – компания за космически полети. Тя разработва космически кораби и има за цел да изпълнява суборбитални космически полети за туристи.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,